Harmoninen sisustus edistää hyvinvointia

Oman kodin sisustamiseen käytetään nykyään paljon aikaa, vaivaa ja usein myös rahaa. Koti ilmentää asukkaansa persoonallisuutta, tyylitajua, elämäntapaa ja yleisiä elämänarvoja. Kodin ja sen sisustuksen perusteella voi päätellä paljonkin ihmisestä ja tämän elämästä, vaikka ei olisi koskaan asukasta tavannutkaan.

Myös sisustusmaailmassa vaihtuvat erilaiset muotivirtaukset ja trendit, jotka etenkin nyt internetin ja sosiaalisen median aikakaudella leviävät tehokkaammin ja nopeammin kodista toiseen kuin koskaan aiemmin. Siinä, missä ennen kodin sisustusta pääsivät asukkaan itsensä lisäksi ihailemaan lähinnä vain ystävät ja muut satunnaiset vieraat, voi nykyään tavallisen kerrostalokolmion sisustuksen käänteitä seurata Instagramin kautta kymmeniä tuhansia ihailijoita. Nekin ihmiset, jotka omasta mielestään pysyvät erossa vaihtuvista villityksistä, saavat huomata silmän vähitellen tottuvan, ja lopulta mieltyvän usein kuvissa näkyviin väreihin, huonekaluihin tai sisustusideoihin. Mutta tietenkin kodin tulee ensisijaisesti olla omaa silmää miellyttävä, kodikkaalta tuntuva, ja itselle suunniteltu ja sisustettu.

Silmänruoka todella ravitsee

Aasian maissa Feng Shui on kokonainen oma ”tieteen” alansa, ja niin julkisiin rakennuksiin kuin koteihinkin liittyy runsaasti esimerkiksi sijaintiin, ilmansuuntiin ja sisustusratkaisuihin liittyviä huomioon otettavia asioita, jotta lopputulos olisi rakennusta käyttävien ihmisten kannalta mahdollisimman suotuisa. Niin äärimmäiseen aiheeseen paneutumiseen ei välttämättä ole tarvetta, mutta totuus on, että ei ole todellakaan yhdentekevää minkälaisessa ympäristössä ihminen asuu ja oleskelee. Kauniit ja harmoniset väriyhdistelmät, silmää hivelevät ja harkiten valitut koriste-esineet, sekä käytännöllisyyden lisäksi myös esteettiset ja kauniisti muotoillut huonekalut todella lisäävät asumismukavuutta, ja jopa edistävät terveyttä ja hyvinvointia.

Kaunis sisustus ei välttämättä ole kallis

Upean ja viihtyisän sisustuksen luominen ei välttämättä vaadi suuria rahallisia panostuksia. Ikea on tuonut edulliset, mutta samalla käytännölliset ja tyylikkäät sisustusratkaisut kaikkien ulottuville, ja myös käytettyjen huonekalujen, lamppujen ja muiden kodin tavaroiden tarjontaa kannattaa pitää silmällä. Kirpputoreilla ja netin toripalstoilla saattaa törmätä edullisiin, persoonallisiin ja juuri oman näköisiin aarteisiin, joilla kodista saa tehtyä itselle täydellisen. Kodikasta ja viihtyisää sisustusta suunnitellessa kannattaa huomiota kiinnittää huonekalujen ja niiden sijoittelun lisäksi myös muun muassa valaistukseen, viherkasveihin ja verhoihin. Oikein valituilla verhoilla voi vaikuttaa suuresti huoneen yleisilmeeseen, sekä esimerkiksi säädellä huoneeseen tulevaa luonnonvalon määrää.