Ranskalaistyyppinen sisustus hurmaa kerroksillaan

Ranskalainen sisustustyyli yhdistää virkistäviä ja raikkaita uusia elementtejä vanhoihin, jopa rähjäisiin tavaroihin ja koriste-esineisiin tavalla, jota on vaikea jäljitellä. Upea estetiikan ja kauneuden taju, murrettujen, yhteen sointuvien värien rohkea ja yllättäväkin käyttö, sekä kunkin tilan, ja sinne siivilöityvän valon huomioiminen sisustusvalinnoissa, ovat ranskalaisen sisustuksen olennaisimpia tekijöitä. Ranskalainen tyyli sitoo kauniisti ja luontevasti yhteen toisaalta hyvin elegantit, ja jopa juhlavat vivahteet, sekä erittäin rennon ja huolettoman yleisvaikutelman.

Historian pilkahdukset syventävät sisustusta

Ranskan pitkä ja monivaiheinen historia on olennaisesti läsnä vielä 2000-luvun interiööreissä. Vanhat, täynnä yksityiskohtia olevat rakennukset antavat sisustukselle upean kankaan ja raamit, johon lähteä maalailemaan suunnitelmia leveällä pensselillä, ja laajoin kaarin. Jopa 1700-luvulta peräisin olevat rakennukset hengittävät menneisyyttä, ja vanhojen talojen mielenkiintoiset tarinat saavat reilusti näkyä vuosisataista charmia kunnioittavissa sisustusratkaisuissa. Ranskalaisen sisustustyylin ytimessä on tavoite personoida jokainen sisustus juuri kuhunkin tilaan, ja sen ominaisuuksiin sopivaksi. Juuri siinä piileekin ranskalaisen tyylin ainutlaatuinen viehättävyys ja vaivattomuuden tuntu. Kun keitokseen vielä lisätään ripaus romanttista otetta, ovat ranskalaisen sisustustyylin ainekset koossa.

Rentous kohtaa eleganssin

Yksi olennaisimpia asioita aidon ranskalaisen hengen tavoittamiseksi, on rentouden ja eleganssin välisen tasapainon löytäminen, ja liialliseen täydellisyyteen pyrkimisen välttäminen. Aito huolettomuus ei koskaan synny pakottamalla, ja ranskalaiset kodit näyttävät kauneudestaan huolimatta silti aina hyvin asutuilta, kodikkailta ja kutsuvilta. Ei siis kannata yrittää liikaa, vaan antaa uuden rennosti kohdata vanhan, ja jättää sisustukselle myös riittävästi tilaa kasvaa ja muotoutua vuosien mittaan. Eletty elämä, matkoilta kertyneet muistot, sekä muut persoonalliset esineet voivat mielellään olla esillä, esimerkiksi kekseliäästi arkisessa käytössä pelkän koristeellisuuden sijaan. Asukkaalle mieleinen taide, häntä kiinnostavat kirjat sekä esimerkiksi viherkasvit, rakentavat kauniin, ja samalla omalta tuntuvan kodin.

Kirpputorilöydöt maustavat kokonaisuutta

Käytetyn tavaran elämää nähnyt olemus on usein omiaan taittamaan ranskalaistyyppisen sisustuksen hienostuneisuutta arkisempaan suuntaan. Tavarat saavat mieluusti olla kuluneen oloisia, kolhuisia ja hilseilevän maalipinnan peittämiä. Vanhat esineet elävöittävät sisustusta, ja pitävät yllä luontevaa vuoropuhelua tilan uudempien elementtien kanssa. Mutta viehättävintä on kuitenkin se, miten ilahtuneina ne kohtaavat vanhan rakennuksen patinoituneet seinät, kuin vanhan tuttavan.