Skandinaavinen sisustustyyli on laajalti arvostettu ja ihailtu, ja pohjoismaista muotokieltä henkiviä klassikkohuonekaluja on myös jäljitelty paljon. Niiden alkuperäiset suunnittelijat ansaitsevat kuitenkin tulla nostetuiksi esiin, ja seuraavassa muutama sana muotoilijoista, joiden kynästä on syntynyt elämään jääneitä huonekaluklassikoita.

Alvar Aalto

Suomalainen Alvar Aalto, oli modernia tyylisuuntaa edustanut arkkitehti, jonka hengentuotokset ovat jokaiselle ainakin jollain tavalla tuttuja. Vuonna 1976 kuollut Aalto sai runsaasti tunnustusta ja arvostusta jo elinaikanaan. Hän suunnitteli useita, tunnettuja rakennuksia, joista yksi kuuluisimmista on Finlandia-talo Helsingissä. Rakennusarkkitehtuurin lisäksi Aalto oli tuottelias muotoilija, joka suunnitteli runsaasti erilaisia huonekaluja, sekä muun muassa lasiesineitä. Yksi Aallon tunnetuimpia, ja samalla myös jäljitellyimpiä huonekaluja on pinottava, pyöreä jakkara.

Eero Saarinen

Pääosin elämänsä Yhdysvalloissa viettänyt Eero Saarinen vietti nuorena useita vuosia Euroopassa opiskellen, sekä osallistuen moniin erilaisiin projekteihin ja kilpailuihin. Näin hän pääsi todella tekemään pohjoismaista suunnittelua tunnetuksi ympäri maailman. Tunnetuimpiin Saarisen suunnittelutöihin lukeutuvat Gateway Arch Missourissa, TWA-terminaali John F. Kennedyn lentoasemalla, sekä huonekaluista Tulppaani-tuoli. Vaikka vuonna 1910 syntynyt suomalainen Saarinen ansaitsee tulla mainituksi täysin omien saavutustensa takia, ei kuitenkaan voida jättää lisäämättä, että hän oli arkkitehti Eliel Saarisen poika.

Arne Jacobsen

Toinen merkittävä, pohjoismaalainen arkkitehti oli tanskalainen Arne Jacobsen, joka eli vuosina 1902 – 1971. Jacobsen suunnitteli suuren määrän erilaisia julkisia rakennuksia ympäri Tanskaa. Esimerkiksi Kööpenhaminan SAS Royal -hotelli, sekä Tanskan kansallispankki ovat hänen käsialaansa. Kuten Alvar Aaltokin, myös Jacobsen oli paitsi arkkitehti, myös tuottelias muotoilija ja huonekalusuunnittelija. Klassikkotuoli Muurahainen on varmasti hänen tunnetuin huonekalunsa, mutta myös Muna- ja Joutsen-tuolit ovat ainakin kaikille asiaan paremmin perehtyneille tuttuja.

Poul Henningsen

Tanska on tarjonnut maailmalle useita merkittäviä arkkitehteja, joista toisena mainittakoon Poul Henningsen, joka Tanskassa on usein tuttavallisesti PH. Henningsen oli monipuolinen kulttuuripersoona, joka suunnittelutyön lisäksi oli kirjallisesti aktiivinen, ja tuotti säännöllisesti artikkeleita ja muita tekstejä eri sanomalehtiin. Henningsen suunnitteli useita rakennuksia, muun muassa osan kuuluisasta Kööpenhaminan Tivoli -huvipuistosta. Erityisesti Hennigsen tunnetaan valaisimistaan, joista tunnetuin lienee vuonna 1924 suunniteltu ensimmäinen PH-valaisin. Suunnittelutyössä Henningsen käytti runsaasti tieteellistä tutkimusta, jonka avulla hän pyrki optimoimaan valon jakautumisen esimerkiksi varjostimen kokoa ja muotoa suunnitellessaan.