Valitse tarpeisiisi sopiva sohva

Oikean sohvan valitseminen kotiisi voi olla yllättävän haastava tehtävä. Saatavilla on monia tyylejä, muotoja, kokoja ja materiaaleja – mistä siis aloittaa? Tässä kirjoituksessa kerromme hieman erilaisista sohvatyypeistä, materiaaleista sekä hintaluokista, jotta valintasi olisi hieman helpompi.

Sohvia on montaa eri mallia

Aloitetaan perusasioista – markkinoilla on nykyään useita erityyppisiä sohvia. Yleisimmät tyypit ovat divaani- ja kulmasohvat, vuodesohvat ja tavalliset, 2-3 hengen istuttavat sohvat.

Divaani- ja kulmasohvat ovat yleensä suuria ja ne toimitetaan kahdessa tai kolmessa kappaleessa, jotka voidaan järjestää yhteen eri tavoin riippuen huoneesta. Ne sopivat täydellisesti isommille perheille tai sellaisille ihmisille, joilla käy vieraita usein. Jos sinulla on tapana usein viettää iltaa kaveriporukalla vaikka urheilua seuraten ja samalla vedonlyöntiä harrastaen, voi divaani- tai kulmasohva olla juuri oikea valinta.

Vuodesohvat tarjoavat loistavan ratkaisun pieneen kotiin, sillä sohva muuntuu tarvittaessa sängyksi. Vieraita varten ei siis tarvitse olla erikseen vierassänkyä ja he voivat silti nukkua mukavasti. Vuodesohva levitetään sängyksi usein sohvan alta vedettävän ylimääräisen osan avulla tai kaatamalla selkänoja alas. Monissa vuodesohvissa on iso lokero, jossa sopii säilyttämään petauspatjaa, tyynyjä ja lakanoita!

Suorat, 2-3 hengen istuttavat sohvat ovat perinteinen valinta. Ne eivät vie paljon tilaa ja ovat myös tyylitietoinen valinta. Usein tällaiset niin sanotusti tavallisen malliset sohvat ovat myöskin edullisempia.

Materiaalilla on väliä

Myös sohvan materiaali kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä. Esimerkiksi lemmikki- tai lapsikodin sohva on kovemmassa käytössä kuin lemmikittömän yksin asuvan, joka on hyvä ottaa huomioon materiaalin kestävyyttä mietittäessä.

Nahka on sohvissa yksi suosituimmista materiaaleista koska se on kestävä, helppo puhdistaa ja näyttää hyvältä missä tahansa kodin ympäristössä.

Kangassohvissa on saatavilla paremmin eri värejä, kuvioita, tekstuureja ja tyylejä ja ne maksavat yleensä vähemmän kuin nahkasohvat; kangas ei kuitenkaan välttämättä kestä yhtä hyvin kulumista ajan myötä kuin nahka.

Mikrokuitu on toinen vaihtoehto, josta on tulossa yhä suositumpi sen kohtuuhintaisuuden vuoksi. Se kestää tahroja, joten se on ihanteellinen valinta lapsiperheille tai lemmikkieläimille, jotka voivat aiheuttaa sotkua ajoittain. Se on myös hyvin kulutusta kestävä kangas.

Lopuksi, samettisohvat tuovat ylellisen tunnelman mihin tahansa huoneeseen ja tarjoavat mukavat istuimet – muista vain, että sametti vaatii enemmän huoltoa kuin muut materiaalit, kuten säännöllinen imurointi tai höyrypuhdistus silloin tällöin!

Kallis ei aina ole parempi

Mitä hintaan tulee, kallis ei aina tarkoita parempaa. Ota ensisijaisesti huomioon se, ketkä sohvaa käyttävät ja mitä ominaisuuksia siltä toivot. On totta, että kaikista halvin vaihtoehto ei välttämättä ole se kestävin, mutta samanaikaisesti kaikkein kalleinkaan ei automaattisesti ole käyttöominaisuuksiltaan paras. Joskus merkki tai kauniilta näyttävä luksusmateriaali tuovat hintaan aimolisän. Tutustu huolellisesti eri vaihtoehtoihin ja pidä mielessäsi tässä kirjoituksessa annetut vinkit, niin löydät taatusti juuri sinun tarpeisiisi sopivan sohvan!

About Author